کد خبر: ۶۰۹۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
پاسخ ایران متقابل خواهد بود
پارلمان اروپا روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند. خود لایحه قرار است در نشست روز پنج‌شنبه به رای گذاشته شود. با این حال تصمیم‌گیری در مورد مصوبه پارلمان اروپا به نشست آتی وزارت امورخارجه اتحادیه اروپا بستگی دارد که در ۲۳ ژانویه برگزار می‌شود.

آوای نشاط: در همین حال حمایت رئیس کمیسیون اروپا از قرارگیری نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروهک‌‌‌‌های تروریستی، نشانه ‌ای است مبنی بر اینکه احتمالا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز بر اساس مصوبه شورای اروپا در لیست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار خواهد گرفت. رئیس کمیسیون اروپا در ادامه اقدامات ضدایرانی اروپا علیه ایران از قرارگیری نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌‌‌‌های تروریستی به دلیل آنچه «پایمال شدن حقوق بشر» در داخل کشور خوانده شد، حمایت کرد. به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز سه‌‌‌‌شنبه در حاشیه فروم اقتصادی جهان در سوئیس به خبرنگاران مدعی شد: «واکنش دولت ایران نامناسب است و اساس حقوق بشر را پایمال می‌کند.» فون در لاین در این باره تاکید کرد: «ما دور جدید تحریم‌‌‌‌ها را در دست بررسی داریم و من شخصا از قرارگیری سپاه پاسداران در فهرست حمایت می‌‌‌‌کنم. من از چند تن از وزرای دیگر نیز این درخواست را شنیده‌‌‌‌ام و به نظرم حق با آنهاست.»

 در یک قدمی تحریم

یکی از نمایندگان پارلمان اروپا در این رابطه گفته است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به قرار گرفتن در فهرست سازمان‌های تروریستی اروپا بسیار نزدیک شده است. باید توجه داشت که اورسولا فون در‌لاین، رئیس کمیسیون اروپایی است که نقش ریاست اجرایی اتحادیه اروپا را به عهده دارد. یعنی نهادی است که اتحادیه اروپا را اداره می‌کند. بنابراین صحبت‌‌‌‌های وی از آن حیث که رئیس اتحادیه اروپا محسوب می‌شود و موضع‌‌‌‌گیری‌‌‌‌اش بر تصمیمات آتی شورای اروپا تاثیرگذار خواهد بود.  

اگر کمیسیون اروپا و همچنین کمیته اقدام خارجی در رابطه با تروریستی نامیدن سپاه جدی‌‌‌‌ باشند، این مساله می‌تواند منجر به افزایش فشارهای سیاسی به شورای اروپا برای تصویب نهایی و تبدیل آن به یک مصوبه الزام‌آور شود. در عین حال باید توجه داشت که با در نظر گرفتن اتهاماتی که اروپایی‌‌‌‌ها در خصوص جنگ اوکراین به ایران زدند، حمایت کل ۳۵ عضو شورای اروپایی از این طرح بعید نیست.یعنی علاوه بر تروئیکا، باقی ۳۵ عضو هم باید رای بدهند تا طرح تحریم سپاه تصویب نهایی شود. در این بین حتی اگر یک کشور چون رومانی مخالفت کند این طرح در شورا تصویب نخواهد شد. همچنین نماینده پارلمان اروپا گفته است که حمایت اورسولا فون‌‌‌‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا، «علامت روشنی است که از طرف کمیسیون نشان داده شده برای اینکه این نهاد باید این موضع‌گیری را به قانون و اقدام مستقیم تبدیل کند.

همه واکنش‌ها به تحریم سپاه | هشدار وزیر امور خارجه به پارلمان اروپا | عبور پارلمان اروپا از خط قرمز ایران | دوفوریتی مجلس برای مقابله با تحریم «سپاه»

واکنش وزیر؛ این اقدام شلیک به پای خود اروپاست

در پی صدور بیش نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و جوزف بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی گفتگو و تبادل نظر کردند.

در این گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتارنسنحیده و نادرست دانست.

امیرعبداللهیان افزود: متاسفانه ما امروز شاهد صدور پیش نویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیر حرفه‌ای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما بار‌ها گفته ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد. امیرعبداللهیان افزود: اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

اقدام متقابل ایران

این اقدام پارلمان اروپا واکنش تند تهران را در پی داشت و سید نظام موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «اگرچه در عالم واقع، تحریم و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران توسط کشورهای غربی فاقد ارزش عملی و صرفا یک مانور تبلیغاتی پوچ و رذیلانه است؛ اما از منظر سیاسی، پارلمان‌‌‌‌های اروپایی بدانند هر مصوبه‌ای علیه سبزپوشان انقلاب با پاسخ قاطع و مصوبات متقابل مجلس ایران مواجه خواهد شد.» همچنین محمد کوثری، نماینده مردم تهران در واکنش به احتمال قراردادن سپاه در لیست گروه‌‌‌‌های تروریستی خطاب به اتحادیه اروپا گفت: «ممکن است تبعات توطئه اتحادیه اروپا علیه سپاه برای کشورهای اروپایی قابل‌‌‌‌تحمل نباشد.» 

وی افزود: «سپاه پاسداران جزو قدرتمندترین دستگاه‌ها و سازمان‌های بزرگ نظامی دنیاست و اقتدار آن برای هر فرد آگاه در دنیا مشخص ‌‌‌‌شده است؛ اگر دست به این توطئه بزرگ علیه سپاه بزنند، ما هم می‌‌‌‌دانیم چه‌‌‌‌کار کنیم چون با این اقدام سپاه نه تنها محدود نمی‌شود بلکه ممکن است شرایط طور دیگری رقم بخورد.» کوثری ادامه داد: «اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید استقلال خود از آمریکا را ثابت کرده و با هر اقدامی علیه سپاه مخالفت کنند؛ اگر آنها خواهان بازگشت به برجام و گفت‌‌‌‌وگو با ایران هستند خوب می‌‌‌‌دانند که این‌‌‌‌گونه اقدامات می‌تواند باب هرگونه گفت‌‌‌‌وگو و مذاکره را ببندد.»

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به طرح پارلمان اروپا گفت: «اینکه عده‌‌‌‌ای در غرب بخواهند کاری خارج از قواعد بین‌الملل انجام بدهند و یک نیروی رسمی را تروریسم بنامند، نشان‌‌‌‌دهنده ضعف فکری، اخلاقی و سیاسی‌‌‌‌شان است.» وحیدی تاکید کرد: «طرح پارلمان اروپا برای تروریستی اعلام کردن سپاه، هیچ نگرانی ندارد و سپاه با قدرت به راه خود ادامه خواهد داد.»

همه واکنش‌ها به تحریم سپاه | هشدار وزیر امور خارجه به پارلمان اروپا | عبور پارلمان اروپا از خط قرمز ایران | دوفوریتی مجلس برای مقابله با تحریم «سپاه»

طرح مجلس برای مقابله با تحریم سپاه

نمایندگان مجلس در واکنش به تلاش اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، طرحی دوفوریتی را آماده کردند که با تصویب آن نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سوی ایران به عنوان تروریست قلمداد می‌شوند.

محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مردم در مجلس طرحی دو فوریتی را آماده کردند که با تصویب آن نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سوی ایران به عنوان تروریست قلمداد می‌شوند.وی افزود: این اقدام به دنبال تلاش برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی از سوی اتحادیه اروپا صورت گرفته است.

حرکت اروپا حرکتی از روی استیصال است

سید ابراهیم رئیسی  هم در جلسه فوق‌العاده هیئت دولت که امروز (پنچ‌شنبه) به منظور بررسی لایحه تشکیل سازمان بازرگانی تشکیل شد به  اقدام اخیر پارلمان اروپا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و گسترش تحریم‌ها علیه کشورمان اشاره کرد و گفت: این حرکت از روی استیصال و پس از تلاش‌های ناموفق خیابانی آنها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند.

رئیس جمهور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور خواند و افزود: این اقدام برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.

در این جلسه ابعاد و زوایای مختلف تشکیل سازمان بازرگانی از سوی اعضای هیئت وزیران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: